Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Optakt til messe:
06.10.11: Lørdag slår verdens største fagmesse for fødevareindustrien, Anuga, dørene op i messecenteret i Köln. Messen løber til og med onsdag den 12, og af de i alt 6.596 udstillere fra 100 lande vil mere end 1.600 ifølge arrangøren kunne byde på økologiske produkter. 261 udstillere, der ikke udbyder andet end økologiske varer, vil befolke specialmessen Anuga Organic. Et område, som uden tvivl vil have stor interesse blandt danske besøgende eftersom Danmark stadig topper listen over, hvor mange penge indbyggerne bruger på økologiske produkter.
Læs mere
06.10.11: Onsdag godkendte Arlas øverste beslutningsorgan – Repræsentantskabet – den planlagte fusion med det svenske mejeriselskab Milko. Dermed har både Arla og Milko nu formelt bakket op om sammenlægningen af de to landmandsejede selskaber. Derefter mangler ifølge Arla kun en godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder.
05.10.11: Det er en politiker med godt kendskab til sit nye område, der nu har sat sig i stolen som landets ny minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Mette Gjerskov (45 år) er uddannet agronom fra Landbohøjskolen og har tidligere arbejdet både i Fødevareministeriet, Forbrugerstyrelsen og Direktoratet for FødevareErhverv.
05.10.11: En kontrol- og vejledningskampagne fra Fødevarestyrelsen viser, at størstedelen af de godt 200 virksomheder Fødevarestyrelsen har set nærmere på, lever op til reglerne for mærkning og markedsføring, når de udbyder græske oliven, jomfruolivenolie fra Italien eller hjemmelavet italiensk salat.
06.10.11: En international markedsanalyse blandt 5.000 adspurgte bekræfter, at nutidens forbrugere foretrækker naturlige frem for kunstige farvestoffer i mad- og drikkevarer. Det fastslår ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, som har haft analyseinstituttet Nielsen til at foretage en rundspørge blandt 5.000 forbrugere i 10 lande med hensyn til naturlige farver.
05.10.11: Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin er det muligt at få nok D-vitamin om vinteren. Berigelsen af fødevarerne havde dermed den ønskede effekt. Det viser resultaterne fra en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet har gennemført blandt 200 familier.
06.10.11: I forbindelse med afviklingen af en engelsk temauge for ost, British Cheese Week, der løb af stablen i slutningen af september, afdækker nye tal fra supermarkedskæden Sainsbury's, at englænderne elsker deres nationale ost, Cheddar, der tegner sig for 45 procent af al ost, som kunderne hos Sainsbury's spiste sidste år. Men de britiske ganer ser ud til at foretrække en sofistikeret smag, eftersom man spenderer dobbelt så mange penge på moden og ekstra-moden Cheddar sammenlignet med mindre modnede varianter.
06.10.11: Nu kommer der en helt ny børnevenlig snack fra 3-Stjernet, som ifølge virksomheden er perfekt til madpakken og den lille sult. De to varianter - Kødpølse og Kyllingepølse - er begge med kun ni procent fedt og er mærket med det grønne Nøglehul.